ZDRAV ŽIVOT

Sveučilište u šumi

1 minuta
Piše: Boris Kurilić, Fotografija: Kruno Topolski

Nedavno je potpisan Sporazum o suradnji između Studentskog centra Rijeka i Planinarskog društva Kamenjak. Dogovoreno je zajedničko organiziranje planinarskih izleta za studente i radnike s obiteljima svih sastavnica riječkog sveučilišta i veleučilišta. Formalni okvir je novoosnovani odsjek INDEX pri planinarskom društvu.

Prvi izlet održan je u subotu, 8. svibnja 2021. Odabrana je posebno prilagođena ruta od kampusa na Trsatu, preko Orehovice na Put mlikarice i dalje na brdo Rebar te povratak preko sv. Ane u kampus. Osim predivnih pogleda na goranske vrhove i cijeli Kvarner, studentima je bilo zanimljivo vidjeti kampus iz ptičje perspektive. 

Već iduće subote, 15. svibnja uslijedio je drugi planinarski izlet – od povijesne Gradine pored Kukuljanova do prirodnog fenomena Ponikve, gdje su studente oduševili brojni potoci usred krševitog terena. Uslijedio je uspon nemarkiranim bespućem na brdo Vojskovo i silazak u Škrljevo.

Sljedeći izlet u planu odsjeka INDEX je uspon na planinu Tuhobić. Osim ovakvih tura posebno pripremljenih za akademsku ekipu, svi učlanjeni mogu sudjelovati i na redovnim izletima iz programa PD Kamenjak. Više o svemu na http://pd-kamenjak.hr/ .